Astrologija

Astrologija 2017-10-19T22:06:54+02:00

„Astrologu su poznate sve stvari. Sve što se dogodilo u prošlosti, sve što će se dogoditi u budućnosti – njemu je sve otkriveno, jer on zna posljedice nebeskog kretanja koja su bila, ona koja jesu i koja će biti te stoga zna kada će ona djelovati i koje posljedice mogu proizvesti.“

Guido Bonatti

„Astrologija je praktična nauka jer nas uči kako da prihvaćamo informacije koje nam pruža u odnosu na naš osobni i društveni život. Ona je također i umjetnost jer rad sa horoskopom rođenja traži znanje udruženo sa umjetnošću.“

Charles E. O. Carter – „Principi astrologije“

Astrologija nas usmjerava, a ne prisiljava, ostavljajući nam dovoljno slobode za najvažniji izbor u životu – izbor budućnosti.

Svaki je čovjek unikat za sebe u prostoru i vremenu, a horoskop je namijenjen osobi koja želi vjerovati u astrologiju i njome se služiti.

Jezik Zvijezda pruža jedinstven uvid u životne okolnosti i osjećaj smjera u ovim vremenima duboke promjene.

Astrologija je jedinstvena po tome što u sebi objedinjuje sve: astronomiju, psihologiju, matematiku, fiziku, biologiju, sociologiju, povijest, umjetnost, ritam, muziku sfere, boju, zdravlje i još mnogo toga.

Astrologija je evoluirala kroz povijest ljudskog iskustva kao znanost, na osnovu astronomskih ciklusa i umjetnosti, na temelju interpretacije tih ciklusa u smisleni osobni način na koji na nas djeluje unutarnji i vanjski svijet.

Naš horoskop se zasniva na datumu, vremenu i mjestu našeg rođenja, to se smješta na Zemlji i daje kartu planetarnih uzoraka pod kojima smo se rodili. Ovaj podatak se astrološki analizira dajući smisao da se vrijeme i okolnosti uklope u naš unutrašnji  i vanjski život, pomaže vam otkriti skrivene talente, potencijale i podsjeti nas na one za koje već znamo, ali smo na njih zaboravili.

Astrologija upotrebljava Platonov model u vidu četiri elementa koja odgovaraju modelu četiri tijela: zemlja predstavlja fizičko tijelo, voda je emocionalno tijelo, zrak mentalno, a vatra spiritualno ili intuitivno tijelo.

Astrologija je vrlo moćna u otkrivanju kako sadašnje okolnosti, mogućnosti i izazove uklopiti u svoj život, te da se lakše prihvate porazi i nauče vrijedne lekcije iz vlastitog života.

Većina modernih astrologa ne tvrdi da mogu proreći određene događaje – oni se radije ograničavaju na izdavanje općih upozorenja, kao što to rade meteorolozi, o nadolazećoj “klimi”. Oni mogu predložiti koja su razdoblja pogodnija za odmor ili ozbiljan posao: vrijeme kad netko može biti sklon nesrećama ili nepažljiv; vrijeme povoljno za određene aktivnosti. Pored toga oni se usredotočuju na davanje savjeta i na pomoći ljudima koji imaju osobne probleme, dileme vezne za karijeru, financije, ljubav,  razna partnerstva, zdravlje, …… pa krenimo tim putem!