ASTEROID #78 DIANA

ASTEROID #78 DIANA

By | 2021-10-12T19:58:03+02:00 12/10/2021|Članci|

Diana je veliki i tamni asteroid koji kruži između Marsa i Jupitera , a oko Sunca svakih 1.550 dana (4,24 godine),
Ime je dobio po Diani , rimskoj božici lova, pandem je grčkoj božici Artemidi. U rimskoj mitologiji je kći Jupitera. Asteroid Diana vlada Mjesecom. Držala se podalje od društva većine ostalih bogova i božica, živeći u divljim brdskim postojanima sa svojom svitom djevica ( polusestra Minerva i teta Vesta) . Diana je bila poznata kao zaštitnica mladih djevojaka i životinja.
Dijanu su voljeli robovi i siromašni građani, koji su u njenom hramu tražili zaštitu. Također, štovale su ju žene kao božicu koja štiti djecu i porođaje. Njezine strijele nikada nisu promašile metu.

Svi mi imamo u našoj natalnoj karti asteroid Dianu, koja je simbol slobode i neovisnosti. Položajem u znaku i kući našeg horoskopa otkriva nam u kojem području života se ne želimo vezati, već biti slobodni, i gdje smo stalno u “lovu” na nešto gdje nas navala adrenalina tjera dalje, bliže cilju. Pokazuje gdje smo oprezni i gdje želimo da radimo i živimo pod vlastitim pravilima, gdje se možemo osloniti na sebe, a ne na druge ljude. Naglašena je u horoskopu onih ljudi koji obožavaju divljine i divlje životinje.
Svojim položajem u znaku i kući pokazuje na koji način razvijamo emocionalnu zrelost.
Na primjer u:

 1. Kući – Ovo mjesto sugerira samostalno bavljenja sportom na otvorenom kako biste probudili ovu prirodnu zaštitničku energiju. U vama postoji nešto od lovca, važno se pridržavati
  discipline, dosljednosti i fokusiranosti.
 2. Kući-ovo je prva zemljana kuća, pa je stoga i prirodno da osoba sa položajem asteroida Diana u ovoj kući voli prirodu, baveći se zemljom i prirodom može proraditi na ovom arhetipom.
 3. Kući – kuća komunikacije, dok je Athena bila poznata po svom intelektu, Diana je bila u stalnoj komunikaciji sa svojim precima.
 4. Kući- ne želite obaveze tipa kredita zbog kupnje nekretenine.
 5. Kući – nešto je prilično neobično u vašem pogledu na svijet, željni ste slobode.
 6. Kući – bavljenje trčanjem, posebno u šumi, te se identificirati sa određenim biljkama odaje se počast ovoj božici.
 7. Kući – imati asteroid Dianu u kući partnerstva, ne daje vjernost i posvećenost partneru, sama Diana imala je ljubavnike, i muškarce i žene.
 8. Kući – osoba se lako prilagođava svim životnim ciklusima.
 9. Kući – najviše i najbolje naučite na putovanjima bilo doslovno ili metaforično. Svoje znanje i iskustvo rado ćete besplatno podijeliti s istomišljenicima.
 10. Kući – ne želite se žrtovati i vezivati zbog karijere. U vama prirodni postoji autoritet i samopouzdanjem.
 11. Kući – imati asteroid Dianu u ovoj kući u vama je naglašena potreba za slobodom i oslobađanjem od tradicionalnih uloga. Naglašena želja za doprinos zajednici, te uživanje u planinarenju ili kampiranju.
 12. Kući – ovdje se može imati mistično iskustvo, jaka mašta, mogućnost vizualizacije kao cijelog filma.

Dokaz kako nas ime određuje, potvrđuje i slučaj princeze Diane, koja ima asteroid Dianu u svojoj 12. natalnoj kući ( pomalo ranjiva nestabilna psiha, mamac za fotografe ( 12 kuća vlada fotografijom, filmom…).
Na sprovodu princeze Diane, njen brat Charles napravio je vezu između svoje sestre i božice lova, rekavši da je ona bila najviše lovljena osoba modernog doba „Diana protiv Diane“.
Evo prilike da istražite gdje se nalazi vaša Diana.