HOROSKOP DJETETA

HOROSKOP DJETETA

By | 2021-10-12T19:48:49+02:00 12/10/2021|Članci|

HOROSKOP VAŠEG DJETETA

Horoskop djeteta je karta obrazaca i potencijala koji postoje u tom djetetu od trenutka rođenja. Poticanje ovih potencijala u djetinjstvu može pomoći djetetu da razvije veće samopouzdanje i nadu u budućnost koja je autentična njegova vlastita, tako da su veća sreća i ispunjenje mogući kasnije u životu.

Svaki roditelji vjerojatno nastoje pružiti svojoj djeci najbolje što mogu. Ali što je “najbolje”? 

Astrološko izvješće/ horoskop o djeci  je svojevrsni vodič za roditelje,  s posebnim naglaskom kako bi roditeljima ukazalo na pogreške ili moguće probleme s kojima bi se dijete moglo suočiti u svom životu.

Natalna karta vašeg djeteta može vam pomoći da bolje razumjete svoje djete onakvo kakvo ono uistinu i je. Psihološki profil opisuje djetetov temperament, način na koji izražava svoju osobnost način reagiranja na svijet oko sebe. Ovdje se govori o njegovom unutarnjem doživljaju, ali je prilika za roditelje da sagledaju svijet njegovim očima, da lakše dopru do njega.

Analiziraju se i emocionalne potrebe i obrasci u odnosima , posebno utjecaj povezan s  majkom i ocem, način na koji ih dijete vidi, doživljava i koje karakteristike uzima od svakog od njih. Obraćanje pažnje na emocionalne potrebe djeteta, posebno u najranijem uzrastu, stvarate povoljne uvjete za stjecanje i razvijanje emocionalne inteligencije i samopouzdanja.

Analiza obuhvaća i na što je njegov um usredotočen, gdje će se lakše, a gdje teže izraziti, stav prema obrazovanju i intelektualni kapacitet,.
Gledaju se slabe točke ili mogućnosti fizičkih bolesti, što NE znači da će dijete patiti od njih. Daje se i preporuke  za bolju prehranu.

Poznavanje strahova i nesigurnosti svog djeteta može pomoći roditeljima da reagiraju s ljubavlju i razumijevanjem u izazovnim situacijama. 

Svako dijete je jedinstveno i nema univerzalnog recepta za njegov odgoj.