Regulus u djevici i dolazak prevlasti ženskog principa

Regulus u djevici i dolazak prevlasti ženskog principa

By | 2017-11-05T20:17:48+01:00 26/11/2011|Članci|

Prosinca 2011. godine ulazimo u jedno od najznačajnijih i vrlo egzotično poglavlje ljudske povijesti jer na taj dan kraljevska fiksna zvijezda Regulus koju još nazivaju Lavlje srce a ima muški princip velikodušan, ambiciozan, sklon vlasti, željan zapovijedanja, nakon 2160 godina iz muškog znaka Lava ulazi u prvi i jedini ljudski ženski znak Djevicu u kojem će boraviti narednih 2160 godina. Regulus se smatra jedna od četiri kraljevske zvijezde Antares, Aldebaran i Formalahaut koji predstavlja srce i kralja pa ukoliko je dobro postavljena u horoskopu osobu može vinuti do neslućenih visina ( Henri Ford, Winston Churchill,  Dolly Parton, Paramhansa Yogananda, Lech Wales, Sai Baba, Clint Eastwood, Prince, Leona Paraminski, Željko Mavrović,a ako je loše postavljena prijeti opasnost  od pada nakon velikog uspjeha (Gadafi kojeg su zvali „ kraljem nad kraljevima“, Milošević, Obama također ima Regulus u kvadratu sa MC).Taj dvostruki kraljevski utjecaj čini ljude s istaknutim Regulusom izuzetno svjesnim svoje posebnosti. Oni su uvijek sigurni u sebe i smatraju da im mjesto na vrhu pripada već samim rođenjem. Regulusu ima prirodu Marsa i Jupitera čime se označava velika potreba za kretanjem i avanturama. Ulaskom Regulusa u znak Djevice na nivou kolektivne svijesti probuditi će se ženski principi iz dosad potisnutih arhetipova time bi trebalo doći do velikih promjena unutar raspodjele vlasti na relaciji muško ženskih odnosa.

Ako se osvrnemo na sva događanja na političkom nivou u proteklih godinu dana gdje je zbog ulaska Urana u kardinalni znak Ovna u kvadratu sa moćnim i fatalnim Plutonom u kardinalnom znaku Jarca koji fundamentalno urušava stare vrijednosti onda nam je jasno zašto je došlo do pada i smjene dugogodišnjih vladara u zemljama Egipta, Tunisa, Libije Italije, obitelji Papandreus, u Španjolskoj i Sloveniji je također je došlo do promjena u vodećoj strukturi mada nisu tako dugo bili na vlasti , zapravo nešto se u samom kolektivnom mijenja. Kako je ženski princip vladar naše planete Zemlje i neophodan za opstanak ljudske civilizacije a u drvenim narodima matrijahat bio prvo društveno uređenje, ali u antičkoj civilizaciji postavljanjem  Zeusa na tron Olimpa dolazi do smijene ženskog principa i vodstvo preuzima muški stvaralački princip koji traje do današnjih dana. Kako u tom procesu nije postavljen balans jer kada gledamo kroz prizmu astrologije sve planete predstavljaju muški princip  osim Mjeseca i Venere,dok je u antičko doba prevladavala jednakost muškog i ženskog principa predstavljeni kroz djecu Krona i Reje tri sina Zeusa, Posejdona i Had te tri kćeri Demetre, Here i Hestije.

Međutim tokom jačanja vladavine muškog stvaralačkog principa  kroz našu povijest ove tri boginje potisnute su u dubine kolektivnog nesvjesnog naše civilizacije.

Ulaskom Regulusa u znak Djevice dolazi do zaokreta čija će evolucija trajati narednih 2160 godina pa možemo očekivati sve veću ulogu žena na važnim pozicijama, kao lideri pojedinih država, a zar to već nije započelo sa pozicijom Angele Merkel iza koje slijedi američka državna tajnica Hillary Clinton te brazilska predsjednica Dilma Rousseff  tri najmoćnije  žene svijeta.

Međutim, najintenzivnije povijesno buđenje ženskog stvaralačkog principa je započelo početkom šezdesetih godina, kada su ustanovljena mnoga feministička udruženja sa ciljem za buđenje svijesti žena i pokretanje njihove borbe za ravnopravnost, što je bilo inicirano kada je Regulus bio okultovan od ženske planete Venere, a slijedeća okultacija će se dogoditi 2044. godine što predstavlja inicijalnu godinu za buđenje ženskog stvaralačkog principa, međutim ono što je nama bliže a samim tim i važnije je 20.03.2014. godine kada će asteroid Erigona koji je Djevičin znak  okultirati  kraljevsku zvijezdu Regulus upravo u znaku Djevice, što je još jedna potvrda prevlasti ženskog principa.

Kako je asteroidu Ceres i njegovom arhetipu grčke boginje Demetre, dodijeljena uloga vladarke nad samim zodijačkim znakom Djevice, a Ceres predstavlja najznačajniji  antički arhetip Majke, koja žudi da se realizira kroz materinski princip i svojim materinstvom značajno utječe na razvoj i ličnost svoje djece ili onih koje njeguje, ali ukoliko joj je onemogućeno jer ona je inače vrlo tvrdoglava da svoje materinske instinkte izrazi, može zapasti i u teška depresivna stanja, o čemu svjedoči i Demetrina mitološka priča. Ukoliko je ovaj asteroid naglašen u natalnoj karti žene njena najvažnija uloga u životu je da se realizira kao majka i hraniteljica svoje obitelji i kao vrlo ugodna domaćica svojim gostima.

Samim tim polako će se početi pojavljivati sve više žena koje osjećaju potrebu za majčinstvom, da budu odgajateljice, učiteljice, njegovateljice, medicinske sestre ali i one koje će preuzeti i organizirati uzgoj ekološke hrane i sve veću povezanost sa prirodom, jer znak Djevice significira služenje ali i brigu o zdravlju pa je ovo prirodni tok dešavanja.

Međutim ulaskom Regulusa u znak Djevice promjene će se  osjećati na globalnom nivou čiji smo već svjedoci jer dok je Regulus boravio na posljednjem stupnju znaka Lava i kada je Pluton krajem siječnja 2008. nakratko ušao u Jarca, no sredinom lipnja on se retrogradno vratio u Strijelca, da bi 27.11.2008. započeo proces 15-godišnjih promjena  gdje je nestabilnost na burzama i recesije diljem svijeta samo je jedan od njegovih utjecaja.

Kako astrološki znak Djevice predstavlja siromaštvo , skromnost i racionalnost ovo je i simbolika naroda i radničke klase koja postaje sve siromašnija, a samim tim i gladnija, zapravo sve ove promijene na globalnom nivou započele su 2008. godine kada je započela financijska kriza u Americi da bi se stanje produbilo točno od 21.12.2010. godine kada se odigrala milenijska lunarna eklipsa kada su se u istoj ravni našli Zemlja, Sunce, Mjesec i Glaktički Ekvator što predstavlja trenutak globalnog poravnanja kojim se otvorio kanal kroz koji novi entitet dolazi na Zemlju, zapravo ovaj događaj je najavio dolazak velikih promjena između ostalog i aktiviranje ženskog principa, rođenje nekog posebnog novog bića koje može imati izuzetno važnu ulogu u svijetu.

S nivoa astrologije ovo promatramo i sa promjenama koje se dešavaju na svjetskoj geopolitičkoj sceni  kao da dolazi do promjena u  smjeni dvije velike civilizacije, a ono što je zabrinjavajuće gledajući kroz Europsku uniju problemi koji su započeli u Grčkoj i Africi očito ukazuju da dolazi do korjenitih promjena koje će se odraziti na kolektivnom nivou, a posebno značajni događaji biti će dešavanja u Grčoj koja i sama pripada astrološkom znaku Djevice, pa sam ulazak Regulusa u znak Djevice  može predstavljati jedan od početnih faktora promjena u Europskoj Uniji gdje Grčka predstavlja arhetipsku vladraricu EU, uostalom i prva prava financijska kriza u EU započela je 2009 kada je tranzitni Pluton pet puta tranzitirao kroz šestu natalnu kuću gdje je egzaktna konjukcija Urana i Neptuna u karti Grčke, što je slika pobuna, revolucije, nezadovoljstva naroda, te ulaskom Regulusa u znak Djevice  potencijalno može predstavljati  i sliku ratnog stanja u zemlji koja je kolijevka europske civilizacije.

Kakva je uloga žene koja je na čelu Europske Unije?

Njemačka kancelarka Angela Dorotea  Merkel  kao najmoćnija žena EU i svijeta je kanal preko kojeg se izražava kolektivno nesvjesno. U horoskopu Europske unije Angela Merkel je predstavljena egzaltiranim Mjesecom u 10 kući pa se prilikom osnivanja EU moglo pretpostaviti da će jedna žena imati izuzetno važnu ulogu u EU. Jedine ženske planete Mjesec i Venera u horoskopu unije izuzetno su dobro postavljene, Mjesec egzaltiran s kojim vlada Venera u svom sjedištu političkog znaka Vage što je slika moći koju žena preuzima u odnosu na muškarce. Angela Merkel je rođena 17. srpnja 1954. godine u Hamburgu visoko obrazovanje  diplomirala je fiziku sa doktoratom, te odličnim znanjem ruskog i engleskog jezika stiče  preko devete kuće i znaka Djevice čiji vladar Merkur u Raku u sedmoj kući javnosti pomaže da svoje sposobnosti iskoristi za pomoć prvenstveno svojoj domovini.

Strijelac na Ascendentu, sa egzaltiranim Jupiterom u blizini najveće zvijezde na nebu, Sirijus donosi joj moć, uspjeh i mogućnost da postane  najmoćnija žena u svijetu. Mars koji vlada znakom Ovna koji significira njenu domovinu Njemačku nalazi se u 1. kući na stupnju koji predstavlja „ Centar Univerzuma“  pa ne samo da dolazi na lidersku poziciju svoje zemlje već je njena uloga i od ogromne važnosti na političkoj pozornici svijeta. Mars u trigonu sa Plutonom daje joj neiscrpnu energiju  i entuzijazam da se bori za svoje ideje kao i privlačenje masa. Retrogradni Mars drži  njene emocije pod kontrolom tako da izvani izgleda hladno i smireno a unutra vrlo burno.

U njenom Mjesecu (narod) živi Sunce (kancelarka) pa je njena uloga da bude sluga svom narodu, koja je osjetljiva na potrebe drugih ljudi i opisuje njen socijalni ideal. Ukoliko ne uspije realizirati svoje ciljeve  može biti vrlo neraspoložena  što je simbolika Sunca u vodenom znaku a posebnu u Raku gdje je smješteno njeno Sunce. Mjesec u Vodenjaku na 15 stupnju ukazuje na moć koju posjeduje, jer svaki 15 stupanj je kraljevski stupanj. Ona je vrlo individualna osoba, jer sa ovim Mjesecom vlada Uran u konjukciji sa Suncem koje joj daje tvrdoglavost. Sunce , Uran i Pluton u 8. kući povezuju je sa velikim poslovima, investicijama i novcem drugih ljudi, te velikim  slobodnim tržišnim gospodarstvom.

Saturn dispozitor njenog Mjeseca  i Neptun visoko su postavljeni u kući karijere, dok Neptun na Zenitu daje sliku osobe koja je oduvijek sanjala da postigne visoki profesionalni položaj, gdje je napornim i upornim radom dovodi Saturn. Neptun je na srednjoj točci između Zenita i Saturna što je dovodi u centar pozornice političkih zbivanja sve to u znaku Vage signifikatoru politike, pa preko politike dolazi u centar moći. Mars preko dispozicije postaje egzaltirani Jupiter koji svoju energiju usmjerava prema javnosti i svojim partnerima, a frustracije drži dobro skrivenim. Mars u trigonu sa Plutonom donosi  veliku energiju, moć, velike planove i ideje.

Sa trigonom Merkura i Saturna ona postaje sugestivni  govornik, a Jupiter i Merkur pokazatelji su talenta za jezike, poznato je da govori ruski i engleski jezik, taj talent je naslijedila od majke koja je bila učiteljica jezika.

Ako promatramo dešavanja na političkoj sceni u zadnjih nekoliko mjeseci kada tranzitni Saturn prolazi preko njene 10 kuće visoke karijere i dolazi u kontakt sa njenim natalnim Neptunom događaji koji se dešavaju svakako da joj zadaju velike glavobolje, koji se intenziviraju u rujnu kada tranzitni Saturn dolazi egzaktno na njen MC, zatim krajem listopada i početak studenog, te ponovno intenziviranje problema uglavnom financijske prirode očekuje se od 17.svibnja do srpnja 2012. godine što može biti vrlo teško i depresivno razdoblje za Angelu Merkel  i ono što se u tom periodu bude dešavalo s njom može biti posljedica odluka drugih ljudi. Mjesec koji je konačni dispozitor njenog horoskopa u aplikacijonom trigonu sa Neptunom iz 10 kuće, i u opoziciji sa Plutonom u Lavu u 8. kući može je dovesti u neku opasnost dok je na vlasti koja može biti povezana sa mundanim ( svjetskim ) događajima, jer i u horoskopu EU Mjesec ima opoziciju sa Plutonom.

Ono što je loše da je u horoskopu EU Mjesec koji doduše je egzaltiran ali i u konjkciji sa zloglasnom fiksnom zvijezdom Algol ovaj Mjesec koji predstavlja Angelu Merkel ne voli Marsa i Plutona koji su vrlo moćni sa ogromnom energijom ( atomska energija, podzemni resursi ) u svom znaku i u egzaktnoj opoziciji sa Mjesecom, pa se postavlja pitanje da li će ovu ženu koja je na vlasti u nekoj od država članica UN zadesiti nešto loše ili će ona biti u situaciji da upotrebi silu u loše svrhe a da pri tom govori i misli da je to ispravno.

Ne samo da joj glavobolju može zadavati Grčka  i ostale članice unije, već je tu i Rusija koja je također  Djevica na Ascendentu (Nova Rusija 12.6.1990., 01:45 pm, Moskva, Asc na 26 Device),  te pozicija Mjesec u opoziciji sa Merkurom signifikatoru Rusije, sa Marsom , Plutonom i kvadrat sa Saturnom slika je sukoba EU sa Rusijom najviše po pitanju  atomske energije, podzemnim resursima,o tajnim i podzemnim tunelima u EU koji mogu biti razlog sukoba, ovdje se nužno ne mora raditi o klasičnim oružanim sukobima već o diplomatskim na liniji EU – Rusija.

Međutim možemo s nadati da će Angela Merkel koja je predstavljena  Mjesecom na opasnom mjestu u horoskopu EU  uspjeti naći rješenje i postići kompromis sa Rusijom jer dispozitor Mjeseca i MCa u horoskopu  EU je Venera koja također uz Mjesec predstavlja jedini ženski princip ali se nalazi na 19 stupnju Vage stupnju pada Sunca pa u ovom slučaju može izgubiti ugled, ali izlaz nalazi preko aplikacionog trigona Venere sa Saturnom  vladarom njenog Mjeseca koji također predstavlja Rusiju.

U svakom slučaju pred Europskom unijom, pred Angelom Merkel i pred svima nama je vrlo burno razdoblje neizvjesna budućnost ostaje nam da čekamo, da budemo strpljivi ,spremni na promjene, ponizni i vidimo da li će Regulus u Djevici donijeti žensku mudrost, intuiciju i u konačnici probuditi kolektivnu ljubav, jer 2012. godina nije kraj vremena, već prije godina početka napretka prema nečem boljem, samo i mi sami moramo postati bolji.